Scotland, Påsken 2000.

Irene og jeg kunne så småt se i horisonten, at vi endnu ikke havde vandret West Highland Way, trods vi havde boet i Scotland snart et år. Det vil sige, skulle vi få det gjort inden Irenes kontrakt udløb, skulle det være snart. Da det så viste sig at hendes forældre kom på besøg i Påsken - var det en udmærket anledning til at gøre alvor af det. Vi valgte kun at tage en bid af turen - dels var tiden begrænset, dels er det ikke hele turen der er lige køn, dels havde vi allerede travet noget i Scotland - bla.a omkring Loch Lomond som WHW også passerer.

Misty start from Bridge of Orchy Rannoch Moor

Vi startede i regnvejr fra Bridge of Orchy, så vi fik med det samme brug for regntøjet, både til os og rygsækkene. Det blev en dag med rigtigt Skotsk vejr - alt fra sol til sågar hagl.! Fra denne del af ruten husker jeg bedst Black Mount - et hedeareal på et højtliggende plateau, med søer og bække. Der var ingen voldsomme stigninger på denne dag. Efter 21 flotte km ankom vi til Kingshouse Hotel Fredag eftermiddag, med udsigt til det meget dominerende bjerg Buachaille Etive Mór.

Næste morgen måtte Buachaille Etive Mór foreviges på celluloid - det fortjente det så absolut. Fra Kingshouse fortsatte WHW et stykke vej langs landevejen, inden ruten drejer ud af Glen Coe, op af Devils Staircase - en ganske barsk zig-zag sti op af bjergsiden. Formodentlig fordi det kun er starten på vores anden dag, føles Devils Staircase nu ikke så Djævelsk endda, men stejl det er den da - men med udsigten ud over Glencoe, er der jo masser af undskyldninger for at holde adskillige pauser. Efter Staircase er der bla.a sigt til Ben Nevis - Scotlands højeste bjerg. På vej op af Devils Staircase, og lidt længere, havde vi haft lidt snusket vejr ind imellem, men efter middagsrastet, da vi begyndte nedstigningen imod Kinlochleven, blev vejret kun varmere, med sol fra en skyfri himmel.

Ba River at Ba Bridge Blackrock Cottage & Buachaille Etive Mór Glen Coe

Efter 15km ankommer vi så til vores hotel i Kinlochleven, Lørdag eftermiddag. Hotellet ligger eminent lige ud til floden Leven, og fjorden. Trods afstanden til Loch Linnhe, som fjorden er forbundet med via et smalt stræde ved Ballachulish - var der faktisk tidevand helt her oppe. En god halv meter vil jeg tro - ligesom i Danmark......

Søndag morgen starter vi så på etapen imod Fort William. De første kilometer var næsten at sammenligne med Devils Staircase, men det skyldtes måske at vi døjede med varmen også - det var steghedt. Da denne første stigning var overstået kom vi til en laaang strækning, hvor der ikke groede andet end lyng - takket være fårene. Der var ikke en fugl, eller noget andet vildt. Da vi endelig hører en spurv, er det da ganske rigtigt også fordi vi nærmer os lidt skov. Her vælger vi at holde middag. Havde vi haft telte med, havde vi sikkert overnattet i dette område.

Glen Coe from Kingshouse First view of Kinlochleven 3/4 of the troupe

Nu er heden slut, afløst af skov og agerjord. Bebyggelsen taget også til igen. Herfra går det næsten kun nedad, hvor skovvejen ind imellem åbner sig og tillader et kig på Ben Nevis massivet. På de sidste par kilometer, ud af 24km, før Fort William får vi en del regn - men pyt, vi skal bare finde hotellet og ind og gasse os.

Næste dag tager vi toget tilbage til Bridge of Orchy - det er en oplevelse i sig selv at tage denne tur med toget. Man passerer igennem de smukkest tænkelige naturområder: Alt fra stejle klipper med voldsomme floder i kløfterne, til flade lyngarealer (hvor vi så kronvildt!!).

For yderligere information kan anbefales "The West Highland Way" ISBN 1-85410-391-1

En anden turbeskrivelse fra hele WHW

Og en mere officiel turguide. Jeg har herunder indsat lidt tørre facts ang. indlogering, tog , priser etc.

21.4.00
Kingshouse Hotel
01855 851 259
2 double rooms £52 per room

22.4.00
MacDonald Hotel
01855 831 539
2 twin rooms £28 per person

23.4.00
Fort William
Ashburn House
01397 706000
2 double rooms £35 per person
walk to town centre, walk along Glasgow Road for 10 Min. it's on the left hand side, opposite the Loch.

24.4.00
Train from Fort William to Bridge of Orchy
Departure Fort William 12.02h
4 tickets £9.50 per person

steen bondo

Valid HTML 4.01 Transitional